ÚJ ÉV

Megközelítőleg 2 éve nem írtam semmit ebbe a blogba, de most úgy érzem ismét van mondanivalóm. Megváltozott azóta sok minden körülöttem is és hál istennek a hazai vendéglátás terén is. Egyértelműen nagy fejlődés állt be és különösen üdvözlendő, hogy leginkább az utcai ételek, az egyszerű fogások terén ment végbe a legnagyobb pozitív változás.

Számomra az a legnagyszerűbb hogy gombamód szaporodtak el az utóbb másfél két évben azok az éttermek/vendéglők/kocsmák amelyek szűk étlappal, esetleg csupán néhány fogással rendelkeznek, de amit csinálnak, azt lelkesen és jól csinálják és túlnyomó részt minőségi alapanyagokat használnak.

Ebben a dinamikusan fejlődő közegben a minőségi éterremkrika sajnos nem tartott lépést a minőségi éttermek szaporodásával. Jellemzően ugyanazok a megmondók ülnek ugyanazokban a kiadványokban, sok változás nincs a toplisták terén sem. Sajnos nagy bánatomra nem terjedt el a blogoszférában vagy social médiában sem ez a műfaj, továbbra is a receptek és főzőcskézők a bloggerek és nem a minőségi kritikusok.

Nem mintha magamat annak tekinteném, de mégis, amit ez a blog művelni próbál(t) az elmúlt években illetve ami felé törekedett, az egyfajta magasabb színvonal bemutatása a hazai éttermi palettán. Továbbra is ezt tartom szem előtt. Ez nem egy hamburger blog és nem egy fast food blog, de nem is fine-dining blog. Ez egy minőségi étteremkritikai blog itthonról és a nagyvilágból.

Most a blog megújul, kicsit más lesz a stílus, kicsit más lesz a terjedelem, remélem jobbak lesznek a képek. Rövidebb, velősebb, színesebb és tömörebb lesz, remélem. És remélem lesz erőm írni is bele többet. Amiről nem fogok hosszas recenziókat írni az felkerül a Facebook lapomra, ott is lehet követni a napi fogyasztásom.

BUÉK mindenkinek!