OKUYAMA NO SUSHI - KI GONDOLNÁ HOGY A KOLOSY TÉR PINCÉJE VAN LEGKÖZELEBB TOKYOHOZ?

Kolosy tér, üzletház, 2 emelettel a föld alatt, pincehelység. Ki gondolta volna hogy a város egyik, ha nem a legjobb sushizója itt található. A bejáratnál apró tábla hirdeti csak, a kicsit büdös és koszos lépcsőházban lefele sétálva nem nő a bizalmunk. Egy vicces kis oázis ez, nem pontosan érthető hogy miért nem lehet a föld fölé vinni az éttermet, ha már ilyen kult státust harcolt ki. Okuyama san tehetségéhez nem feltétlenül méltóak a körülmények. Valahogy úgy képzelem a sushi és a sült makréla elfogyasztása után, hogy ez az a hely, ami legközelebb áll egy tokiói kis étteremhez. Egyszerű, végtelenül puritán, kitűnő minőségű, különleges, ízletes.





Sajnos kicsit életlen lett a makrélám. Azért is kár, mert ezért az olajos sült bőrért megőrülök. Egyszerűen zseniális. Valahogy az olajos halak mint a makréla vagy a szardínia jobban megosztóak, de számomra jobban hordozzák a tenger ízét. 



Nézzétek meg, így kell kinéznie egy lazacos nigirinek. Már a rizsnél kezdődik: ezek a rizsszemek rövidek de ducibbak, tapadnak de mégis egyenként lehet érezni őket, nem puhák, de nem is fogkemény. Perfekt. Biztos Okuyama san rendelkezik mindenféle eszközzel - fadézsával, legyezővel, rizspárolóval, és jól adagolja a rizsecetet a végén. A lazac pedig NAGY darab,nézzétek milyen vastag az a része ami lelóg. És nem esik le a rizsről, ráfeszül. 




Ez egy kis sushi tál. Felhívnám a figyelmet, a rákok és a halak méretére, az arányokra, a tamago vastagságára, az avokádó szemmel látható krémességére, a házilag pácolt gyömbér színére. Ez per pillanat a legjobb amit ettem itthon



Reszelt daikon lazacikrával



Miso leves

Cukorban és szójában pácolt shiitake


Okuyama no Sushi
Kolosy tér 5