HUTONG - KÍNAI LONDON TETEJÉN
London legmagasabb toronyházának, a Shard / Szilánk 33dik emeletén található a Hutong étterem amely a jól megírt marketing szöveg alapján a Lu konyha és Shandong tartomány konyhájának tradícióit követi. A kiszolgálás elégtelen, az árak csillagászatiak minden szempontból, de az ételek tényleg különlegesek.
És a látvány, ami a 33dik emeletről elénk tárul lenyűgöző. Lehet talán jobbat enni a Queenswayen, ne adj isten a Soho valamely intézményében, vagy akár a Michelin csillagos Yauatchaban vagy Hakkasanban, de itt garantáltan különleges élményben lesz része az embernek.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgf9GDuvjINBI5wtgeNWNc1hWo9chgYl6tmKoiL3s8ZTeXQGkPjrkviwUR-TmUYCTDNkNISshDmF8qMIDQRQSUwg3u4YtKHUD-YPtuyCur2dR1z6t_ek5y94pJLrQ1whmA91FLobCzcOjY/s1600/20141026_225345.jpg)
Tavaszi tekercs. Elég unalmas, sokféle zölddel, káposztával, répával, gombával.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZTh36_C7HUj-R6ZGZi-vb2rZ6ETfgNsQl3HpiBUZxmOhpXMWoeu_DsWemn0Qo5wGB_1RB7979a7ZrJGoiqZmXcSYElXf3F5ZuLj-wtcOBEE6kIirS0SpEtbC8B3ojuYPRTUAjHKSmaLQ/s1600/20141026_225425.jpg)
Won ton chilis szójaszósszal. A wonton táskák finomak voltak, de összeálltak egy idő után, Levesben jobb helyük van, vagy gőzőlve külön kellett volna tálalni őket.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvbWoI2qZVc07p6noL6g-dUPPIgDQ0xw9l097jCfqpXJKqI8OVbqJIdXXV1_Mk1jjc_6vc9Yv95wqppMkgurWqKc7g5tLcXR9LIC7JXFrzjtfs0TJAxFMcb8wGrg0SnefMWJi_QnSg-6g/s1600/20141026_231023.jpg)
A hely egyik specialitása: egész pekingi kacsa két felvonásban. Ez itt éppen az a pillanat, amikor a séf vékonyra szeleteli a húst, de már külön leszelte a fő attrakciót: a kacsa bőrét. A kacsa ropogós bőre földöntúli élvezet. Sőt, állítólag a régi császári udvarban a kacsahúst nem is értékelték egyáltalán, talán el is vetették minél több bőrért cserébe.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh31oxi6Odts-oj2uXb6LyZP59NvmvanUbCPIkF10eN0Z0bqV71zIP7wL01peFVBnwQFIsjsL1JljFKuZyI7-GrxSXnRXcwztGKkLhiTY5TCwQIIq3Rttm4EY-vlXzxnHORTmS_FfArTyM/s1600/20141026_231143.jpg)
Itt már teljesen leszelte a kacsa bőrét és a húsát. Felszolgálták hozzá a nélkülözhetetlen újhagymát, uborkát, hoisin szószt és hajszál vékony palacsintát.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPBorGE_S5KLACkpeJ3Z_LL7QU7Va8nzbdbpybD0T3Nkj_rrODnTtkel_Tt02RbED64VVDViq8pnvwXxZ3hV5mI7d93b_7obC3PFidfjDO_F9F5_m3NgArmlwSLrJFQp3QfqffjtvUE4g/s1600/20141026_232435.jpg)
Ez egy nagyon különleges és egyben isteni fogás. Ropogós barányoldalas, amit egy napig pácoltak, főztek, majd bő olajban kisütöttek. Hozzá ecetes, cukros mártogatós.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgB09lbfCX7CfDcgG_SwjloRVDaeX7JYrvNCNpSB5cnZUZ9LCV7qyN22T5Az0iya4-84-yvYkNUD1rhnNqW5pJMQ4u3OMbpbx91Oiz2RCEF1YJwJZdPGZLueOUlnEnhDd77auQW9lBDDyQ/s1600/20141026_232440.jpg)
A hús hihetetlenül omlós és intenzív ízű. Ez valóban különleges északi fogás volt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWAEGD0w8JpagWTLKY2vF_UAHLqvZ-i5FDmJxB-X_yIMhYdpOfjhQlra1LEjB_6WJI_SmGLrmvx8SSBMuxU-kvd_wANhUnYnkpfU7gjIHQYy9IHb841AficcDMLkmBG9h87D13Pfn-hZ4/s1600/20141026_232828.jpg)
Red lantern - avagy vörös lámpás. Egy fadézsában érkeztek a bő olajban kisütött, szőröstül bőröstül ehető puha tarisznyarákok és a bitang erős vörös chilik. A rák azért ehető egészben, mert épp levedli a páncélját. Érdekes, finom, eredeti. Ilyet sosem ettem még más kínaiban
Jázmintea-levéllel sült királyrák. A tea olyan enyhe ízt gyakorolt a rákra, hogy nem tűnt fel. Ropogós jázmintea levelek és jó állagú, feszes rákok. Semmi különös.
Hutong
The Shard
31 Saint Thomas Street, London SE1
És a látvány, ami a 33dik emeletről elénk tárul lenyűgöző. Lehet talán jobbat enni a Queenswayen, ne adj isten a Soho valamely intézményében, vagy akár a Michelin csillagos Yauatchaban vagy Hakkasanban, de itt garantáltan különleges élményben lesz része az embernek.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgf9GDuvjINBI5wtgeNWNc1hWo9chgYl6tmKoiL3s8ZTeXQGkPjrkviwUR-TmUYCTDNkNISshDmF8qMIDQRQSUwg3u4YtKHUD-YPtuyCur2dR1z6t_ek5y94pJLrQ1whmA91FLobCzcOjY/s1600/20141026_225345.jpg)
Tavaszi tekercs. Elég unalmas, sokféle zölddel, káposztával, répával, gombával.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZTh36_C7HUj-R6ZGZi-vb2rZ6ETfgNsQl3HpiBUZxmOhpXMWoeu_DsWemn0Qo5wGB_1RB7979a7ZrJGoiqZmXcSYElXf3F5ZuLj-wtcOBEE6kIirS0SpEtbC8B3ojuYPRTUAjHKSmaLQ/s1600/20141026_225425.jpg)
Won ton chilis szójaszósszal. A wonton táskák finomak voltak, de összeálltak egy idő után, Levesben jobb helyük van, vagy gőzőlve külön kellett volna tálalni őket.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvbWoI2qZVc07p6noL6g-dUPPIgDQ0xw9l097jCfqpXJKqI8OVbqJIdXXV1_Mk1jjc_6vc9Yv95wqppMkgurWqKc7g5tLcXR9LIC7JXFrzjtfs0TJAxFMcb8wGrg0SnefMWJi_QnSg-6g/s1600/20141026_231023.jpg)
A hely egyik specialitása: egész pekingi kacsa két felvonásban. Ez itt éppen az a pillanat, amikor a séf vékonyra szeleteli a húst, de már külön leszelte a fő attrakciót: a kacsa bőrét. A kacsa ropogós bőre földöntúli élvezet. Sőt, állítólag a régi császári udvarban a kacsahúst nem is értékelték egyáltalán, talán el is vetették minél több bőrért cserébe.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh31oxi6Odts-oj2uXb6LyZP59NvmvanUbCPIkF10eN0Z0bqV71zIP7wL01peFVBnwQFIsjsL1JljFKuZyI7-GrxSXnRXcwztGKkLhiTY5TCwQIIq3Rttm4EY-vlXzxnHORTmS_FfArTyM/s1600/20141026_231143.jpg)
Itt már teljesen leszelte a kacsa bőrét és a húsát. Felszolgálták hozzá a nélkülözhetetlen újhagymát, uborkát, hoisin szószt és hajszál vékony palacsintát.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPBorGE_S5KLACkpeJ3Z_LL7QU7Va8nzbdbpybD0T3Nkj_rrODnTtkel_Tt02RbED64VVDViq8pnvwXxZ3hV5mI7d93b_7obC3PFidfjDO_F9F5_m3NgArmlwSLrJFQp3QfqffjtvUE4g/s1600/20141026_232435.jpg)
Ez egy nagyon különleges és egyben isteni fogás. Ropogós barányoldalas, amit egy napig pácoltak, főztek, majd bő olajban kisütöttek. Hozzá ecetes, cukros mártogatós.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgB09lbfCX7CfDcgG_SwjloRVDaeX7JYrvNCNpSB5cnZUZ9LCV7qyN22T5Az0iya4-84-yvYkNUD1rhnNqW5pJMQ4u3OMbpbx91Oiz2RCEF1YJwJZdPGZLueOUlnEnhDd77auQW9lBDDyQ/s1600/20141026_232440.jpg)
A hús hihetetlenül omlós és intenzív ízű. Ez valóban különleges északi fogás volt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWAEGD0w8JpagWTLKY2vF_UAHLqvZ-i5FDmJxB-X_yIMhYdpOfjhQlra1LEjB_6WJI_SmGLrmvx8SSBMuxU-kvd_wANhUnYnkpfU7gjIHQYy9IHb841AficcDMLkmBG9h87D13Pfn-hZ4/s1600/20141026_232828.jpg)
Red lantern - avagy vörös lámpás. Egy fadézsában érkeztek a bő olajban kisütött, szőröstül bőröstül ehető puha tarisznyarákok és a bitang erős vörös chilik. A rák azért ehető egészben, mert épp levedli a páncélját. Érdekes, finom, eredeti. Ilyet sosem ettem még más kínaiban
Jázmintea-levéllel sült királyrák. A tea olyan enyhe ízt gyakorolt a rákra, hogy nem tűnt fel. Ropogós jázmintea levelek és jó állagú, feszes rákok. Semmi különös.
Hutong
The Shard
31 Saint Thomas Street, London SE1