2009/01/08

A LEGJOBB FOGÁSOK 2008

A nemzetközi blogger-trendeknek megfelelően a Food Police is kötelességének tartja, hogy publikálja 2008 legjobb fogásaiból összeállított virtuális menüsort . Áhh, milyen szép is lenne, ha valaki ezt egyszer lefőzné egy vacsora keretében....

Egy kis házi pesto, olivaolaj, többféle tengeri só és ropogós, helyben sütött kenyér az asztalon érkezéskor (Haraszthy Vallejo).Üdvözlésképp, küldhetne a szakács száznapos kacsatojást tofuval és zöldhagymával (Új Lanzhou)...vagy esetleg némi savanyú kacsaszívet (Kistücsök).Folytatásként kérnénk kétféle hallevet: egy sűrű mediterrán hallevest (Fausto)


...illetve egy magyaros halászlé esszenciát harcsával és folyami rákkal (Babel Delicate).Előételként gondolkodás nélkül választanék egy tigrisrák kompozíciót toscano csokoládéval és jalapeno chili mártással (Segal).


A halakat kedvelők folytatnák az ételsort egy parádés mizóban érlelt fekete tőkehallal (Nobu, London)...míg a húsimádók egyértelműen a bikabélszínt (Babel)

...vagy a konfitált borjúpofát (Maligán) választanák.


A vacsora lezárásaként illetve levezetésképp nem jöhet más, mint egy kellemes, krémes, citromos stíriai metélt (21).Jó étvágyat! Boldog Új Évet!

5 comments:

spagetti said...

kivalo lista kedves baratom !

jovore javasolnam kiprobalasra a Zuma Black Cod-jat

tisztelettel

steel said...

that sounds fab m8!
next time we'll go there and down a pint together.

Hapci said...

Rég nem írtál ide semmit. Mi történt?

eater said...

Öléggé hiányoljuk az irásaidat...

annyi új hely van, igy kitől tudjuk meg a tutit?

steel said...

holnap írok egyet, sorry, nyaralás, telelés, válság, betegség, etc.